Biografie

Kobus Carbon (1979) is dichter en schrijver. Hij studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en woont en werkt in diezelfde stad.

In 2002 begon Kobus Carbon met het schrijven van poëzie. In 2008 is hij in Rotterdam begonnen met optreden en al snel stond hij op podia door heel Nederland. In 2009 en 2010 was hij woonachtig in New York waar hij ook heeft opgetreden. Sinds zijn terugkomst in Nederland treedt hij weer veel op in Rotterdam, de rest van Nederland en in België.

Hij was te zien tijdens Poetry International, Dichters in de Prinsentuin en Theaterfestival De Parade. Ook trad hij op bij o.a. Rotterdam Unlimited, Woordnacht en Motel Mozaïque. Daarnaast schreef hij columns voor VAMP en Bogue, geeft hij workshops en is hij medeorganisator van het open podium PoetsClub Rotterdam.

Hij is gepubliceerd in verschillende gedichtenbundels en (internet) tijdschriften waaronder Krakatau en Gers!. Op 7 september 2013 kwam zijn debuutbundel “Schudden voor gebruik” uit bij uitgeverij Douane. In juni 2014 kwam de bundel “Wij dragen Rotterdam” uit bij uitgeverij MUG waarin hij samen met 8 andere Rotterdamse dichters de stad Rotterdam eert. Daarnaast is werk van hem te vinden in diverse bloemlezingen. Voor boekingen kunt u terecht op de contact pagina van deze site.